FACEBOOK

И Петя Славова разбихме във Върховния съд, напомни ни в.Сега

Благодарим на колегите от в. Сега, които ни напомниха за друга сага, в която 19 минути победи във Върховния съд, а тя е много актуална поради цензурата с медиите, наложена през Закона за личните данни.

През 2011 г. Комисията за защита на личните данни ни беше глобила 3700 лв., задето сме нарушили личната данна потни подмишници на Петя Славова – води се собственик на Инвестбанк – банката от аферите с венецуелските пари и с Вълка от София – измамилия 100 000 инвеститори Гал Барак, разкрити съответно от американските и от австрийските служби на нашите.

Било увреждане на данната й, че сме публикували напълно автентична снимка от обществено събитие и с нея сме илюстрирали публикации, които разкриват миналото на дамата като работничка в кръчмата Гюрлата край варненската гара.
След обжалването ни, Върховният съд естествено прие за ненормална подобна глоба и я отмени.

Интересно е, че преди да бъде публикувано, въпросното решение се появи първо като чело на вътрешна политическа страница на в.24 часа, който пък – о, какво съвпадение, дължеше над 13 млн. лв. на НАП, т.е. на данъкоплатците, по неопровергавани никога данни, публикувани нееднократно в медиите.

Откъде вестникът е знаел нещо, което дори адвокатите не знаеха, а тях ги информират преди официалното излизане на решенията?
Защо 24 часа спести името на банката на Славова, когато преди ден писа за препирането на Вълка от София?

Как стана, през същата банка, сделката за прехвърлянето на групата на 24 часа и как после тя е финансирана от КТБ с 6,5 млн. евро през фирма, на която парите никога не са връщани, няма да влязат и в масата по несъстоятелността на банката?

НАП финансовата част на тази проблематика, независимо от ощетяването на данъкоплатците с десетки милиони, не я вълнува засега.
А трябва!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени