FACEBOOK

Цв. Бориславова иска банката на Цв. Василев

Конкуренти за Виктория са още Петя Славова и кръгът на Алексей Петров

Цветелина Бориславова се включи и се очертава като фаворит в наддаването на малката банка на Цветан Василев. ТБ Виктория, която избягалият олигарх закупи броени дни преди затварянето на Корпоративна търговска банка, където потънаха 4 млрд. лв., по чудо мина стрес тестовете, приключили на 13 август. Новината бе съобщена от специализирания вестник Банкеръ, който е в контакт с Василев.
Бориславова в момента е основен акционер в Българо-американската кредитна банка, която също не е сред големите на пазара. Преди това тя беше мажоритарен собственик на СИБанк, където пък работи донеотдавнашната съпруга на кандидат – президента на БСП Румен Радев. Цветелина влезе в банката през 2001 г., като преди това тя беше на близкия до Иван Костов бизнесмен Славчо Христов. Преди него пък бос в нея беше убитият съветник на Първанов като президент Емил Кюлев.
Бившата половинка на премиера не е единствен кандидат за Виктория. Мини банката с немалки проблеми се е сторила апетитна хапка и за банкерката Петя Славова, чиято Инвестбанк отнесе сериозни критики при стрес тестовете и има да попълва дупки с корекции на капитала си за 105 млн. лв., писа Капитал, като 20 млн. да се внесат до април 2017 г. – сиреч, за 6 месеца. Иска се да намали с грандиозните 134 млн. лв. рисковите си позиции. Което е нищо на фона на рисковите експозиции на БАКБ от 716,771 млн. лв., писа Оффнюз.
Сред другите кандидати за малката банка на Цв.Василев са Лев Инс, Еврофинанс и Хенсън Асет Мениджмънт.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени