FACEBOOK

Италия "червена зона"

Италия беше обявена за "червена зона", наричана още "защитена" от премиера Конте и ще действа най-вероятно до 3 април. По официални данни на правителството в момента в страната има 7985 заразени с коронавирус в момента. Над 80% от тях са на крак, 15% са на легло, а една трета от тях са сложните случаи. Оздравелите са 724. 463 са починалите - 333 само в 1 регион - Ломбардия.

Интересни са и други от официалните данни. Направени са 53826 проби, от които положителните са 9172, т.е. болните с корона са почти 6 пъти по-малко от онези, които имат грипоподобни симптоми и са изследвани заради това. Страната иска от ЕС разрешение за минаване на дефицита си над 3%, което ще получи, тъй като отпуснатите преди дни 7,5 милиарда евро по проблема, както опозицията предупреди, се оказват недостатъчни. Конте призова за кампания "Оставам у дома", т.е. всички, които имат възможност да се въздържат от социално общуване.

Нулевият пациент, заразен в Германия от служителка на БМВ в Мюнхен на 27 януари, 38-годишен, който пренесе вируса, се подобрява, след като доста късно показа симптоми на заболяването. В неговия малък град Кодонио, Ломбардия, и в другия изолиран преди 2 седмици Во във Венето, оздравелите от дни са повече от новозаразените, което показва положителна тенденция. Прогнозите са в трите региона, откъдето започна епидемията на Ботуша, заразата да забавя темпове, като ги вдига в други.

Местните експерти преценяват, че развитието на коронавируса в страната напомня повече Южна Корея, където тези дни бе минат пикът на болестта, отколкото на Китай, където вече отвориха ресторанти, улиците се напълниха с коли и народ, икономиката заработи, а борсата загуби над два пъти по-малко, отколкото миланската.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени