FACEBOOK

Обичайте Италия и в трудните времена

Обичам Италия - особено Милано и Падуа, просекото на Венето, скоро ще летя с Алиталия, както в добро, така и в трудно време. И зная, че не цяла Италия, не Милано, не Падуа и не Венеция, а само 3000-ният Во и 16-хилядният Кодоньо са в червената корона зона - това е 0,05% от територията на Ботуша.

Знам, че неколцината починали "от Covid 19" не са умрели от вируса, а понеже са възрастни хора над 80 г. с тежки заболявания като нелечими форми на рак и диабет или хипертония, получили усложнения, каквито щяха да имат и от друг грип при нулевия им имунитет, Бог да ги прости. Знам, че в Италия, за разлика от България има здрава здравна система и за броени дни учените успяха да изолират вируса и да разпознаят 4-те му разновидности.

Не може да бъдем европейци само на думи, ако не разбираме принадлежността си в един Съюз като съпричастност, а виждаме просто като изгода от фондове, ако имаме готовност във всеки момент да издигнем стени, вместо да проявим разбиране.

Оставете мен, вижте показнОто, което направи президентът Макрон. Той не просто отиде в Италия, ами се разходи по улиците и влезе в малка сладкарница, където хапна. Това е приятел, който в нужда се познава. Не паникьор, каквито се показват други, хммм, лидери.

Виж видео ТУК!

Автор: Борис Ангелов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени