FACEBOOK

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на Графа

Заместник - кметът на София Евгени Крусев очаквано подаде оставка, след като ден по-рано официално стана клиент на прокуратурата и му беше направен разпит. По информация на 19 минути седмици наред обвинението събира документи по разследване заради ремонта на улица Граф Игнатиев, а Столичната община оказва пълно съдействие.

То беше стартирано по обвинения от напуснал експерт, работил по обекта, чийто син е свързан с отстранена фирма за уплътнявания от Австрия. Отговорен за обекта е заместник-кмета по транспорт и строителство Евгени Крусев, чиито подписи са и под документите по проекта. Включително за виброизолационните подложки за трамвайното трасе, които са обект на спора.

Заедно с прокурорските проверки, текат и инспекции от самата община, както и от управляващия орган на европейската оперативна програма Региони в растеж, която финансира основната част от проекта, допълван от хазната на града. Общата стойност на реконструкцията на Графа, околните площади, градините на Седмочисленици и Кристал, както и пространството пред храм-паметника Александър Невски е 46 млн. лв. Разделено на квадратурата на изброените участъци става дума за над 1500 лв на кв.м.

Крусев обяви, че след като завърши проверката, ще търси защита на името си в съда, което означава, че той няма притеснения по казуса. Той пое цялата отговорност за проекта.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени