FACEBOOK

Докладът на САЩ е червен картон за Борисов-ДПС: РБ

„Поредният унищожителен доклад на Държавния департамент на САЩ за България е ясен сигнал от страна на евроатлантическата общност, че моделът на управление Борисов-ДПС е изчерпан”, завиха в своя позиция от Републиканци за България (РБ).

„Особено силни са критиките по отношение на свободата на словото, независимостта на съдебната система и състоянието на правоохранителните органи. Позицията не просто преповтаря, а и усилва казаното преди няколко седмици от сенаторите от комисията по външна политика Боб Менендес (демократ) и Джими Риш (републиканец), подчертават от формацията на Цветан Цветанов.

„Обезпокоени сме от факта, че управляващата коалиция има навика да неглижира подобни послания. Това поведение показва неразбиране на начина, по който функционират международните отношения. Цензурата, заглушаването на свободата на словото и липсата на върховенство на закона са несъвместими с демокрацията и западната цивилизация, към която принадлежим”, посочат от РБ.

„Ние разглеждаме доклада като силно политическо послание, което е отправено до премиера и засяга пряко най-близките хора от неговото обкръжение. Преки участници в нарушаването на медийната свобода и правовия ред в страната дава отговор на въпроса, че нов кабинет начело с Борисов няма да има”, констатират от парията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени