FACEBOOK

Чуйте поне оценките на САЩ: Радев

"Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите”, заяви президентът Румен Радев. Коментарът му е отговор на въпрос за казаното от вицепремиера Томислав Дончев, че държавният глава се е позиционирал като „най-големия опонент на кабинета”.

„Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ”, каза още Радев. Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради, които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената среда на медиите, политизираната съдебна система.

„Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор”, каза президентът.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени