FACEBOOK

Горанов си търси работа при Кристалина?

Бившият финансов министър Владислав Горанов, който до последния ден на поста убедено твърдеше, че няма как да бъде помръднат, си е търсил работа зад Океана при Кристалина Георгиева, научи 19 минути от тамошен източник. Идеята е тип: с 1 куршум - 2 заека: от една страна позициите в междунродните финансови институции са по-добре платени от депутатската в София, каквато отказа чиновникът, а от друга страна, не е тайна ревността на премиера към шефката на МВФ.

В политическите кръгове смятат, че Горанов не можел да приеме още отношението на премиера към него. В същото време, както 19 минути писа, сред магистратите се говори, че скоро прокурори било възможно да направят Влади "Нено 2" като силен пиар ход срещу протестите. Повече от година спецпрокуратурата го разследва около безвъмездното му дълготрайно обитаване на апартамент на бизнесдама, чийто син е назначил на работа в министерството си.

Поради свидетелствата срещу него е възможно да бъде привлечен и по делото за неплатените такси в размер над 500 млн.лв. на хазартните игри, което пък е станало възможно с ръчно подписана от Горанов нарочна заповед. Както проправителственият 24 часа специално отбеляза в програмна статия за последните правителствени промени, че тримата лидери в управляващата коалиция се съгласили, че именно на Влади била отговорността за огромните приходи, изгубени от хазната.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени