FACEBOOK

Гласуваме актуализацията само с наши поправки: ДПС

“Не е вярно, че ако отидем на избори, ще хвърлим страната в хаос”, заяви пред Nova депутатът и зам.-шеф на ДПС Йордан Цонев. “Не са преодолени противоречията между партиите в коалицията. Председателят Карадайъ още май месец каза, че изходът са предсрочни избори", напони той. Цонев определи възможността да има друго правителство в рамките на това НС и Асен Василев да стане премиер „почти утопия”.

„Рейтингът на ПП е паднал много и очаквам, ако има нови избори, народът легитимно да ги изнесе от властта“, подчерта депутатът.

“Актуализация на бюджета с тези параметри няма да има, но с други ще я гласуваме”, посочи още Цонев. “Между първо и второ четене ще предложим да се подсилят някои мерки. Ще добавим и допълнителни пари за животновъдите, защото за тях пари няма, а идва продоволствена криза. Но само при промени на параметрите в бюджета“, подчерта той.

На въпрос дали Сараите дърпат конците на ИТН, той отговори, че така се говори, когато определени кръгове започват да губят властта. „Ако Слави Трифонов и неговата формация бяха проект на ДПС, нямаше да позволим да се ходи на трети избори м.г. Слави игра тази игра, за да се създаде ПП. Трифонов и формацията му играха за време“, заяви Цонев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени