FACEBOOK

Гешев дава на КС механизма за разследване на главния прокурор

“Ще сезирам КС за приетия на първо четене от депутатите в 49-ото НС механизъм за разследване на обвинител №1”, обяви на пресконференция главният прокурор Иван Гешев.

“Има общо политическо обединение срещу съдебната власт. Част от този заговор според мен е така нареченият Закон Зарков. Както го нарече лицето Бойко Методиев Борисов – Крумови закони. За всеки един български юрист е ясно, че този закон е противоконституционен", смята той.

"Това предстои да се види от КС, защото заявявам, че той ще бъде подложен на проверка от Конституционния съд. Той се вписва перфектно в този заговор, защото има една цел – не решаване на икономическата и демографската криза, не решаване на войната по пътищата, не борба с организираната престъпност. Аз се гордея, че съм главен прокурор на България и зад мен стоят моите колеги“, заяви Гешев.

Напомяме, че миналата седмица депутатите приеха на първо четене механизма за разследване на главния прокурор, внесен от МС. Поправките минаха на първо четене в комисията по правни въпроси на 18 май.

В законопроекта на кабинета се предлага въвеждането на длъжността разследващ прокурор, който да може да проверява обвинител номер едно и неговите заместници.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени