FACEBOOK

ГЕРБ скочи срещу 20% ДДС за ресторантите от МФ

“Връщане на ставката от 20% ДДС за ресторантите е предвидено в пакета данъчни закони, който МФ разработи”, съобщи министърът на финансите Асен Василев пред журналисти след участието си в традиционната бизнес закуска, организирана от Американската търговска камара в България.

Василев обясни, че основните промени, които са заложени, са свързани с част от европейските директиви за глобалния данък за големи компании, който трябва да влезе в сила от 1 януари, както и с прецизиране на някои текстове, свързани със събираемост и затягане на режимите за събираемост.

“ГЕРБ са  против идеята на Василев да бъде върната ставката от 20% ДДС за ресторантьорския бизнес”, заяви депутатът Десислава Трифонова. Тя подчерта, че въпросът не е бил съгласуван с тяхната ПГ и с лидера на партията Бойко Борисов.

“Ние няма как да подкрепим такова предложение поради факта, че сме поели ангажименти към избирателите си и няма как да ги излъжем, още повече такива еднолични решения на министъра на финансите без съгласуване с ГЕРБ са недопустими”, категорична е Трифонова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени