FACEBOOK

ГЕРБ сезира КС за новия КЕВР и ББР

„ГЕРБ ще сезира Конституционния съд (КС) заради две много тежки грешки на правителството”, обяви във Варна депутатът Бранимир Балачев, който представи позицията на партията заедно с колегите си Павел Христов и Славена Точева.Бившите управляващи атакуват избирането на КЕВР. От ГЕРБ смятат за противоконституционно и решението за преместването на Българската банка за развитие (ББР) към Министерството на иновациите и растежа.

Балачев допълни, че в ПГ на ГЕРБ вече е събрана подписка за сезирането на КС, което ще се случи най-вероятно през следващата седмица.

“В овладяването на кризата, причинена от войната в Украйна и пристигането на бежанци у нас, държавата има изключително слабо присъствие”, посочи на свой ред Христов. Според него изобщо липсват Държавната агенция за бежанците и здравните власти. Балачев допълни, че никой не е наясно всъщност колко души влизат в страната и с каква цел, при положение, че има законов регламент кой при какви условия може да пристига и да пътува из България. “Във Варна, която пое най-голямата тежест от посрещането на бежанците, нещата се оправиха бързо благодарение не на държавата, а на общината, общинския съвет и самоорганизиралите се граждани”, посочи още Христов.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени