FACEBOOK

В коалиция с партии няма да влизаме: Т. Йорданов

“Aко успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри”, заяви пред журналисти Тошко Йорданов от Има такъв народ, веднага след консултациите при президента Румен Радев с представители на партията.

"По мое разбиране, от декларациите на останалите политически партии - Демократична България, Изправи се! Ние идване, до голяма степен БСП и, колкото и да е странно, по-приоритите на някои неща и ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти”, подчерта той.

Йорданов заяви и, че вариантът за нови избори не е напълно изключен и е възможно да се стигне до него "ако останалите партии подходят тясно партийно".

"Ако не успеем, няма да има. Срокове не мога да кажа, не съм врачка, за да говоря напред. Факт е, че започват консултации още днес. Според това как ще протекат, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или ще има кабинет", подчерта той.

"Партньор означава да си в коалиция с някой. Ние в коалиция с партии няма да влезем. Ще проведем разговор и ще изложим нашите виждания кои са приоритетите пред страната! Ако другите партии сметнат, че те покриват техните приоритети до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета, или не. Това е", допълни Йорданов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени