FACEBOOK

Без ГЕРБ на консултациите за кабинет

"ГЕРБ-СДС няма да участва в провеждащите се в президентската институция консултации за съставянето на кабинет", съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от трибунка в НС.


Тя се аргументира, че многократно вече бил нарушен диалогът, а и се водят разговори между останалите партии, които искат да се състави правителство. Ние не считаме, че имаме място в президентската институция и провежданите от господин Радев консултации, подчерта Атанасова.


Президентът Румен Радев "тежко разединил българската нация" и ГЕРБ смятат, че не може да бъде легитимиран като обединител. "Господин Радев наруши този принцип, раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява", подчерта зам.-председателят на партията Даниел Митов. Според него държавният глава трябва да плати цената за това разделение на предстоящите президентски избори.


От своя страна Томислав Дончев заяви, че за ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, да бъдат изолирани и ограничени от това, което се случва от абсолютно различните като цели и идеология политически сили. ГЕРБ ще изпълнят най-съвестно ангажиментите си към хората, каза Дончев.


По думите му да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си и нямат програма, няма нищо общо с принципите. "Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция", каза още Дончев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени