FACEBOOK

И ревизираният кабинет на ИТН ще бъде направен без консултации

Ревизираният кабинет ще бъде представен съвсем скоро, заяви зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов на първата пресконференция на партията. Ние се съобразихме с това, което се изписа срещу Николай Василев. На въпрос дали ще има хора на НДСВ в новия проектокабинет, Йорданов отговори, че няма да има в него такива хора. По думите му кабинетът в предишния вариант е оттеглен, защото ИМВ и Демократична България публично са заявили, че няма да подкрепят Има такъв народ при този състав на правителството.

"Консултации се правят, ако имаш коалиционни партньори, ние нямаме", обясни Тошко Йорданов. По думите му за политики ще си говорят в парламента.

"Естествено е, че ще има екоминистерство", заяви зам.-лидерът на ИТН. Досега е нямало защото са се колебаели кой да заеме поста, обясни Йорданов.

По думите му, когато президентът свика парламента е логично да има разговори с останалите политически сили, и отново от ИТН ще представят проект за кабинет. На въпрос къде ще бъде представен, Йорданов заяви, че когато му дойде времето ще разберат.

Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има нови избори, заяви Йорданов. „Отговорността тук е на Демократична България и Изправи се! Мутри, вън!. В парламента е мястото за разговаряне“, заяви той.

Не е задължително лидерът да бъде министър -председател, отбеляза и Филип Станев.

На въпрос защо на пресконференцията не присъства лидерът на ИТН Слави Трифонов, Йорданов заяви, че бил на работа в телевизията.


"Г-н Трифонов е на работа в момента. Работи в телевизия 7/8, каза Йорданов на въпрос къде е той и защо през 2013 г. е обещал да не влиза в политиката. Иначе това обещание било 3 г. преди референдума, а без политическа партия нямало как да свършат работата по него. "Ако имаше как да го направим без партия, щяхме да го направим", каза Йорданов.

"Логично е да има разговори с останалите в парламента, доколкото разбрах президента ни свиква още в сряда, но ние тъй като поемаме отговорността за кабинета, ние отново ще представим нашия вариант, който ако бъде подкрепен, ще влезе, ако не - отиваме на трети избори. Тук отговорността е на другите партии", каза Йораднов.
"Няма да влизаме в разговори за постове, в политически договорки. Искаме да носим отговорност", заяви Йорданов.

По думите му има резерви към състава на служебния кабинет, защото според него вътре има хора на ДПС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени