FACEBOOK

Възраждане дава сделката за F-16 на прокурор

Възраждане подаде сигнал за извършени злоупотреби с обществен ресурс и извършени злоупотреби от длъжностни лица във връзка със сключването на договора за американските изтребители F-16, съобщи зам.-шефът на партията Николай Дренчев.

Причината е, че  от формацията смятат, че договорите се сключени неправомерно, защото нямало срок от американска страна кога трябва да бъдат доставени самолетите. Освен това САЩ имал право "едностранно да не ни дадат това, което сме поискали", както и "да увеличат цената", твърди Дренчев. “Извършена е злоупотреба от длъжности лица с държавен финансов ресурс”, посочи той

“Със сумата от 1,256 млн. долара можеше да се направят детски болници и да се излекуват всички деца”, продължи Дренчев.

"Самолетите са били поръчани в несъществуващ завод, въпреки че едно от изискванията на ВВС, които в последствие са нарушени, са самолетите да бъдат в експлоатация към момента, в който се извършва поръчката. Тоест това да бъде реално действащ самолет, на когото да се знаят реалните бойни способности", каза още той.

"Ние в момента фактически нямаме договор. Имаме документи, които са подписани и на български език са преведени като международен договор, а от английски е писмо за приемане на оферта, което де факто не е документ и не обвързва американското правителство, което е страна по договора", добави Дренчев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени