FACEBOOK

Вторият мандат има шанс: Хр. Иванов

"Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат”, заяви пред БНР съпредседателят на ДБ и лидер на Да, България Христо Иванов.

“Трябва да се направят всички усилия това да се случи при гарантиране на определени национални политически резултати. Всичко останало трябва да остане за мемоари, лични преживявания, будоарни емоции и пр., които нямат нищо общо с нашата отговорност за съдбата на републиката", аргументира се той.

Иванов призова акад. Денков и Мария Габриел да продължат спешно разговорите, без постоянно да сменят формулата за кабинета. По думите му, за него от самото начало не е ясно какво точно е желанието на ГЕРБ/СДС - за политически неутрален или за коалиционен кабинет.

“Проф. Денков трябва да е първи в ротацията, защото това е периодът, в който трябва да се случи конституционната реформа”, каза Иванов, като подчерта, че нейните носители все пак са ПП/ДБ.

"За мен тази конституционна реформа е първият, най-важен тест, ако тя се случи, кабинетът може да работи неограничено време", посочи съпредседателят на ДБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени