FACEBOOK

Все повече подкрепа за Шенген: Радев

“България получава все по-голяма подкрепа за членството си в Шенген”, заяви пред журналисти в Брюксел президентът Румен Радев. “Ако изпълняваме всички важни стъпки, октомври ще можем да се присъединим”, прогнозира той.

Президентът подчерта, че  страната ни е важна част от европейския механизъм за укрепване на мира. „Ние с ЕК ще работим за повече инвестиции във военно отбранителната ни индустрия, за да имаме повече капацитет, да запълваме както нашите запаси, така и да помагаме на членките на ЕС и НАТО да запълват своите запаси”, посочи Радев.

“България няма участва в съвместната европейска доставка на снаряди за Украйна. Страната ни не е единствената, отказала да участва, заедно с нея са и други 9 страни-членки на ЕС. Принципът за участие е доброволен и суверенно решение на всяка държава”, подчерта още президентът.Той уточни, че страната ни ще попълва своите запаси и ще помага на другите държави-членки в това.

На въпроса дали страната ни е замразила руски активи – Радев каза, че "ще се обсъждат параметри, но затова трябва да се пита БНБ”.

 

 

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени