FACEBOOK

Волен пише на Куши

Отворено на Волен Сидеров писмо до Емил Кошлуков:

"Емо, и ти беше „кресльо”, помниш ли?

Чета, че ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР (от край време у нас обичат генералите и генералната линия на партията) на БНТ Емил Кошлуков нарекъл протестиращите пред държавната телевизия шепа „кресльовци” и питал дали имат нотариален акт за истината. Тъй като се знаем с Емил от 1989 г, ще припомня епизоди от епохата.

Преди да падне Живков бях член на Независимото дружество за правата на човека. То беше следено, подслушвано и тормозено от ДС. Прякото набиране на Мюнхен по телефона беше блокирано. Обаждах се на един съученик – музикант в Норвегия, той на Румяна Узунова, а тя се свързваше с мен на указан телефон в указан час. Няколко човека участвахме в нейната програма, сред тях известни имена писатели и интелектуалци – Радой Ралин, Марко Ганчев, Желю Желев, Блага Димитрова и др. Не много, но имащи какво да кажат. Това „шепа кресльовци” ли бяха, Емо. Щото се брояхме на пръстите на две ръце. Имахме ли нотариален акт за истината?

Помня студентските стачки през края на 1989-та и през 1990-та. Не бяха много момичета и момчета, на фона на всички студенти в България, сигурно са били 1-2 %. Ти беше сред тях, даже беше и лидер, Емо. Тогава „шепа кресльовци” ли бяхте? Имахте ли нотариален акт за истината?

На фона на целия народ, протестиращите и митингуващите в София през тия години бяха „шепа” хора. Разбрах го , когато отидох в Белоградчишко през юни 1990 и правихме кампания с покойния вече д-р Чирков. Там беше друга България. Тиха.

„Кресльовци" ли бяха тия които внесохме на 3 ноември 1989 г. подписката на Екогласност в Народното събрание и на другия ден „Работническо дело” написа, че „група граждани” внесли нещо си в парламента.

„Шепа кресльовци” ли бяхме двайсетината човека пред Кристал на 26 октомври 1989 г., където ни влачиха и биха цивилните милиционерчета, някои от тях днес бизнесмени и политици.

И тъй като по време на студентската стачка през 1989 г ми викаше „бате Волене!”, ще си позволя да ти дам един батювски съвет: Сега е друго поколение. Остави го да изживее своята битка за свобода! Дали са 50 или 50 хиляди човека, не е важно. И не забравяй откъде си тръгнал, когато се издигнеш! Че боли много, когато паднеш!

Дано го проумееш през Новата 2021-ва! Бъди здрав!

Бате ти Волен Сидеров", написа лидерът на АТАКА.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени