FACEBOOK

ВАС застана зад Волен в спора му с Куши

ВАС застана зад Волен Сидеров в спора му с шефа на БНТ Емил Кошлуков. След като ЦИК, под медийно влияние, взе прибързано и неправилно решение и не уважи справедливото искане на лидера на Атака за достъп до участия в държавната телевизия, ВАС отмени решението на ЦИК и разпореди да се произнесе отново. Заради наложената цензура от Атака поискаха оставка на Кошлуков и целия УС на телевизията.

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая, като не е направила и изследване на приложимата за спорните отношения правна уредба. Затова ВАС връща преписката в комисията „за произнасяне при спазване на указанията на съда по тълкуване и прилагане на закона”. Решението е окончателно. „ВАС взе едно справедливо решение”, категоричен е самият Сидеров.

Припомняме, че Атака има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на предизборната кампания. То е със силата на договор. Сидеров има право да участва в предаванията, но Кошлуков и Управителният съвет на медията му забраниха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на БНТ нарушиха и чл. 189 от ИК, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени