FACEBOOK

Борисов: Помагах повече на Манолова, отколкото на Фандъкова

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта на пресконференция в централата на ГЕРБ, че не съжалява, че през годините е подкрепял омбудсмана Мая Манолова, въпреки че е получавал упреците на партията си, предаде БНР.

На събитието между ГЕРБ и СДС двете партии обявиха, че ще подкрепят кмета на Монтана Златко Живков, който се кандидатира за шести мандат и ще се явят на местните избори с обща листа за общински съвет.

Борисов заяви, че със сигурност Живков може да обещава на избирателите строителството на двата обхода на пътя Ботевград- Мездра.

Според него кандидатурата на Мая Манолова не е изненада за никого. Борисов подчерта, че е помагал много повече на Манолова, отколкото на Йорданка Фандъкова. По думите му „надали е имало някой, който да е помагал повече на Мая Манолова“ от него. Подчерта, че тя често се е срещала с него и с министри от кабинета в Министерския съвет. Не пропусна да спомене и участието ѝ в Аферата Костинброд за скандала с бюлетините преди 5 години и че е спрял отмъщението на ГЕРБ срещу нея.

„Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно обратното. Казах – трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно (с нея), като омбудсман на републиката. Даже нещо повече – това, което говоря, мога да се закълна във внуците си, тя като идваше при мен и сме си говорили вика – аз искам да съм си омбудсман. И затова я подкрепях – закони, във всичко, което искаше. Сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман. Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помогнал“, каза той.

Борисов призова Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ за София Йорданка Фандъкова да проведат една коректна кампания, тъй като и „двете са умни“.

На въпрос на Хоризонт дали партия „Атака“ и Волен Сидеров са заявили подкрепа за ГЕРБ или се отива към правителство на малцинството, Борисов подчерта, че се е срещал с лидерите на трите формации в „Обединени патриоти“ и че няма заявки от страна на „Атака“ да не подкрепят ГЕРБ.

„Това, че те се карат помежду си не е новина. Няма да се меся в техните вътрешни отношения. Поотделно с тях съм в прекрасни отношения“, каза премиерът.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени