FACEBOOK

Водещ трансплантолог с безплатни консултации в София

Водещ трансплантолог ще консултира пациенти с бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания в София и Варна. Проф.д-р Айхан Динчкан ръководител на център за органна трансплантация в група болници Медикъл Парк Турция ще консултира безплатно в София на 1 ноември, 2019 година.

Специалистът е извършил над 4000 трансплантации от 2004 г. насам. Първата трансплантация на матка е извършена в трансплантационния център под негов контрол, като медицински директор на отделението. Той е един от хирурзите участвали в екипа за първата лицева трансплантация извършена в Турция. Проф. д-р Айхан Динчкан е роден през 1972 г. Завършва медицинското си образование през 2004г. със специалност хирургия в Университета Akdeniz Анталия, Турция.

През 2009 г. е хабилитиран за доцент, а от 2014 г. е професор. В периода 2004-2007 г. участва активно в операциите по трансплантация на черен дроб, бъбреци и панкреас. От 2011 г. проф. Айхан Динчкан е директор на Трансплантационния център и института към Университета ‘’Akdeniz ‘’. Опитът му се опира на над 4000 бъбречни трансплантации – 99,1% от които животоспасяващи и 98,3% с успех в органната трансплантация, като 11% от трансплантациите са педиатрични.

Всички трансплантации се извършват по лапароспкопския метод. Натрупаният опит в чернодробните трансплатции е от над 1000 извършени интервенции, като успехът на животоспасяване при тях е 91,7%. Проф. Динчкан е известен като специалист при извършването на комбинирани трансплантации на панкреас – бъбрек, бъбрек – сърце, бъбрек – черен дроб. Извършил е и 3 кръстосани бъбречни трансплантации. Комбинираните трансплантации на черен дроб – бъбрек са 14 на брой , 2 са на сърце-бъбрек и 74 – на панкреас-бъбрек.

От 2017 г. проф. Динчкан е директор към Клиниката по трансплантации в болница Медикъл Парк Бахчешехир – Истанбул, която отскоро има своя приемна и в София. Необходимите документи за пациентите,актуални изследвания,епикриза/и образни изследвания,ще е подсигурен преводач. За да запазите индивидуален час за консултация, трябва да позвъните на телефон:0888688805, адресът в София е ул.Цар Самуил №1, партер – на ъгъла с бул.Патриарх Евтимий.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени