FACEBOOK

Вижте Коледна Виена

Прекрасната зимна пързалка Юнак беше възстановена край Броисовата градина в София в стария си вид, а във Виена в централния прак пред Кметството, досами Ринга, опнаха цели ледени алеи, които се вият между дърветата и създават невероятни усещания за каращите кънки по тях представители на всички поколения.

Когато замръзнат, те правят няколко крачки и се потапят в неповторимата атмосфера на огромния традиционен базар пред общината на австрийската столица, който вероятно е най-известният подобен в целия свят. Той, за разлика от софийския си минивариант, е достатъмно просторен, какъвто нашия в една малка част от Градската градина определено не е.

Греяно вино, различни вкусни неща за хапване, а Виена е прочута не само с тортите, но и с невероятните си ястия от месо, различни изделия на местни занаятчии придават колорита и приятното ухание на базара. Впечатлението е несравнимо с остния софийски базар. Въпреки че и в този по-чист от столицата ни град, си има мъгла, мнозина се забавляват и с разходка на карета по Ринга и прочутите улици в центъра. Всяка от тях е с различна украса, като не са декорирани само големите пешеходни артерии, но дори и по-малките.

Най-впечатляващи са огромните полилеи над Грабен - някогашното гробище за чумави, където е положен и самият Моцарт, а днес една от най-лъскавите улици в целия прекрасен имперски град. Бонбонките, посветени на композитора, тази година имат нов моден вариант - като цял шоколад със същата марципанова паста от бадеми отвъртре и финия черен натурален шоколад отвън. Върви идеално с прочутия Виенски меланж - любомото кафе на града.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени