FACEBOOK

Бронзовата къща остава до декември ’19, а трябваше да я няма за ЧНГ

Бронзовата къща най-вероятно ще остане да грози сърцето на София чак до декември тази година. Дотогава е срокът за реализация на проектите по програма Навън на Столичната община. Напомняме, че съоръжението трябваше да е разглобено с изтичане на срока на австрийското председателство на ЕС – 31 декември 2018 г. с толеранс до 15 януари тази година.

Закъснението за провеждане на конкурса за нов арт обект на площадката в Градската градина, както 19 минути и прогнозира, доведе до удължаване на живота на нещото като нищо, което ни беше наложено на едно от най-красивите места в милионния град, без да има връзка нито с ретро дизайна на тази конкретна зона, нито със зелената площ, към която принадлежи териториално, нито да изпълни която и да било от функциите, които обещаваха да има: в Бронзовата къща не се проведе нито една изложба и нито един концерт.

То нямаше и как поради несъобразения и коригиран размер, а също така заради невероятно дългия срок за монтажа на съоръжението. Жалко само за онези 100 000 лв. от джоба на столичния данъкоплатец, които бяха похабени и с които можеха да се финансират млади скулптори например.

„Графикът за сключване на договори по програма Навън на Столичната община ще бъде спазен - в периода март - април 2019 г. , а за реализация на проектите март - декември 2019 г. Резултатите по Програмата ще бъдат обявени със закъснение поради изчакване на становище от Направление Архитектура и градоустройство, свързано с конструктивно обследване и проучване на локацията - площадка Мавзолей и възможностите за реализация на предложените проекти.

Лице за контакт: Ирина Дакова, главен експерт Дирекция Култура, тел. 0882 26 33 17”, гласи съобщение на Столичната община.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени