FACEBOOK

17 кандидати за мястото на Бронзовата къща

Седемнадесет предложения са получени в първата сесия на Програма Навън на Столичната община – за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда – площадка Мавзолей, иначе казано – мястото на Бронзовата къща, която трябва де бъде изнесена оттам до 15 януари. През юли, в изпълнение на стратегията София – творческа столица, беше решено теренът да бъде използван и за други арт инсталации.

Общината подкрепя финансово реализацията на непредставяни досега иновативни произведения на съвременните визуални изкуства в публично пространство, които да създават „нови публики и отворен дискурс на срещата с изкуството”.

Комисия към дирекция Култура, съставена от експерти, които сърцато защитаваха феноменалното недоразумение Бронзова къща, оценява приетите предложения, като резултатите ще бъдат обявени в средата на месец декември и ще бъдат представени публично.

Подкрепените проекти ще бъдат изложени на площадка Мавзолей между три и девет месеца през 2019 г., като общата предвидена субсидия за реализацията им е в размер на 100 000 лв. Само напомняме, че такава сума „глътна” само поставянето на Бронзовата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени