FACEBOOK

Боцкат срещу К19 в ЕС от ЧНГ, Урсула призова след 19’: страните да купуват камери, игли и спринцовки

Европейската медицинска агенция предупреди, че все още в нея не са постъпили нито двете американски ваксини срещу коронавирус, които бяха анонсирани от Файзер и Модерна , нито препарата на Астра Зенека.

Когато това стане, а фирмите обещават да бъде до 1 декември, ЕМА ще направи обстойни анализи, като всички резултати от тях ще бъдат публикувани, поради разминаването в пиарските твърдения и досега известните научни данни за медикаментите.

Одобрение и регистрация ще бъдат получени до месец от постъпването на ваксините. Така най-вероятно срокът за старт на ваксинацията няма да може да бъде през декември, както обяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, но през януари.

Тя предупреди, 2 седмици след 19 минути, правителствата сериозно да организират снабдяването не само с хладилници с температура под -75 градуса, изисквани за ваксината на Файзер, но също с милиони игли и спринцовки.

Германия още преди 2 седмици вече беше готова с всички протоколи и цялата логистика в 16 регионални и 300 местни центъра за разпространяване на препаратите. Италия също е готова.

България е до никъде, въпреки подсещането от страна на 19 минути по цялата вертикала от премиера надолу.
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени