FACEBOOK

БСП да оттегли промените: ПП и ДБ

“БСП да оттегли законопроекта за промени в Изборния кодекс (ИК), с който се връща хартиеното гласуване”, настояха обща декларация от парламентарните групи на Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ).Депутатите от двете формации напуснаха пленарна зала в знак на протест след заседанието на правна комисия, на което бяха приети меко казано спорни промени в изборните правила.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с БСП, независимо с кой мандат, ако решат да подкрепят промените в ИК”, заяви лидерът на Промяната Кирил Петков, който закъсня и не разбра, че собствената му ПГ бойкотира НС. „Влязох да си взема картата”, обясни бившият премиер, след като се озова сам в пленарната зала.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов напомни, че вносителите могат да оттеглят законопроект, приет на второ четене в комисия. "Да започнем диалог за ИК начисто", призова той.

Иванов отчете поканата за диалог от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.  "Готови сме да участваме в разговор, но публично, с участие на всички и с обсъждане на всички алтернативи", каза той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени