FACEBOOK

Алфа Рисърч: Фандъкова води битката с 36,3%

Кметът на София Йорданка Фандъкова води изборната надпревара и би получила 36,3% от гласовете, сочи проучване на Алфа Рисърч, която се слави с точните си прогнози. Тя е следвана от Мая Манолова, която събира вота на 34,6%. Резултат от над 37% и 0,5% разлика в полза на кмета показа и анкетата на 19' в понеделник. Проучването на АЛФА е проведено в периода 3-7 октомври.

Във вота за общински листи ГЕРБ събира 32,1%, докато БСП получава 21,4%. За сега никой не получава достатъчно за мнозинство в бъдещия СОС.

ВМРО пък отбелязва двоен пробив – увеличава резултата си за общинската листа 6,1% и постига четвърта позиция за кметската надпревара 6,9% вот за Ангел Джамбазки.

Затвърждаване на силните позиции на Демократична България, постигнати на европейските избори – 15,5% вот за общинска листа и 10.7% за нейния кандидат за кмет Борислав Игнатов.

Останалите 15 участници събират сумарно малко под 7% от вота на твърдо решилите да отидат до урните.

Заявената избирателна активност достига 45,3%. Тя е вече с около 4% по-висока от тази през 2015г. и по всяка вероятност ще запази, а вероятно и надвиши тази стойност, поради по-високата мобилизация на избирателите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени