FACEBOOK

Фандъкова: Правим 11 нови спортни зали в кварталите и 3 скейт-парка

„Изграждаме 11 нови спортни зали в кварталите, за да осигурим добри условия за спорт близо до дома”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с асоциацията Здраве и фитнес. „До две години ще имаме 6 многофункционални спортни зали в училища, които ще са с отворен достъп в извън учебно време. Други 5 зали планираме в партньорство със спортни федерации и изявени български спортисти”, посочи още тя.

Фандъкова припомни, че над 10 от училищата в София не са имали физкултурни салони. „Всички училища в София до края на 2021 г. ще имат физкултурни салони. Остава ни да започнем строителството на салон на 100 ОУ в Сердика и на 9-а Френска езикова гимназия. Изградихме 8 физкултурни салона и 7 са в строителство в момента“, обясни кметът.
6-те многофункционални спортни зали ще бъдат изградени към 2 СУ в район „Витоша“, 51 СУ в район Красно село, 55 СУ в район Студентски, 144 СУ в район Младост и 56 и 79 СУ в район Люлин.

Спортните зали, които ще бъдат изградени в партньорство със спортни клубове и изявени спортисти са в Лозенец до 21 СУ, в район Подуяне до метростанцията в Левски, в район Люлин на ул. Дж. Неру и ул. Индира Ганди, в район Илинден срещу входа на Западен парк и в район Слатина.

„Създаването на повече и добри условия за спорт е моя лична кауза. Новите спортни зали са важни, но е важна и финансовата подкрепа за спортни събития на спортните клубове, училищата, детските градини и неправителствени организации. Спортът, освен здраве, е и превенция срещу агресията и зависимостите. Ключова е и работата с треньорите и инструкторите, които работят ежедневно с децата и младите таланти на София“, каза Фандъкова. Район Студентски ще бъде първият, в който ще се проведат срещи с ученици с цел превенция срещу използването на вредни вещества и хранителни добавки.

„Планираме изграждане на 3 нови скейт-парка, ремонт и изграждане на спортни игрища в кварталите“, допълни столичният градоначалник.

На срещата присъстваха кметът на район Студентски Димитър Дилчев и съветниците Анатоли Илиев, Татяна Георгиева, кандидатът за съветник Димитър Вучев и председателят на асоциация Здраве и фитнес Петър Ангелов. В разговора участва и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени