FACEBOOK

2 чаши какао на ден, но с канела или кардамон, не със захар

Какво да правим с времето в карантина

Хубаво начало на уикенда е чаша какао. Според последните научни изследвания това подобрява кръвообращението, както и функциите на мозъка и особено концентрацията, а също дори и съня заради мелатонина. Тези работи се държат на веществото флованол. То е добро за всички, а най-вече за хората над 55, защото освен паметта и концентрацията им, които стимулира им помага да намалят риска от диабет, да усвояват глюкозата, така че да се трупат по-малко мазнини и да нямат затлъстяване. 
Тоест, какаото дава всички плюсове на шоколада, който се прави от него, но без да вреди на фигурата и кръвната захар.
Тук е и голямата тайна. Това е днешният ни лайфхак. За да бъде максимално полезно какаото са много важни 2 неща:
1. Да пием не една, а 2 чаши на ден. Примерно една сутрин и още една вечер.
2. Да пием какаото БЕЗ захар. Вместо нея още по-полезно става с добавка канела или кардамон.
Много важен лайфхак също е да не пестим, когато пазаруваме какао. Защо? 
Вече сме ви разказвали за чая и как се избира - евтиният в пакетчета всъщност е с високо съдържание на прах и химия. Защото за тях се избира падналото под ситото на машината, в която се обработват листата, след като ги съберат в градините и ги дадат за производство: направихме специален репортаж от органична чаена плантация в Шри Ланка - прочута като остров Цейлон, където ни разказаха и ни показаха как става всичко, 
В евтините опаковки какао също има голямо количество прах, даже пясък, смлени обелки и даже пясък, както показват изследванията в чужди лаборатории.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени