FACEBOOK

Лукът помага за простатата, стомаха, бъбреците

„Аз може да не съм прав, но кюфтетата без лук не ги разбирам”, е култовата реплика на наистина народния артист Георги Русев от гениалния филм на Едуард Захариев Вилна зона. Оказва се, че според учените всъщност еснафския филмов персонаж е абсолютно прав, на което сме и посветили нашия днешен лайфхак.

Професор Рю Хай Ло от прочутия университет Корнел се занимава с мащабни изследвания на положителните ефекти на лука върху организма. Той доказва, че в своите разновидности този природен уникат помага на човека за много неща – например за вдигане на тестостерона и за намаляване на риска от рак на простатата – един от най-големите мъжки проблеми. Ученият припомня, че колкото и лук да ядат, добре е годродата всяка година да се преглеждат за тази опасност, да си пускат по един ПСА тест.

Както неведнъж сме писали, само дозата е отрова – римска мъдрост, важаща и за лука. Изследванията сочат, че оптималната доза кромид дневно е до 100 грама. Прия нея положителните ефекти се отнасят и до хората със стомашни и бъбречни проблеми, на които той помага.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени