FACEBOOK

Кожата на печеното пиле е опасна за здравето

Какво да правим с времето в карантина

Печеното пиле може да бъде доста опасно за здравето, особено ако не е приготвено внимателно в домашна обстановка, а е от някой хипермаркет или заведение с грил, хеле на открито. Това показват последните изследвания, които ни вдъхновиха за днешния лайфхак.

Оказва се, че най-опасното в пилето е неговата кожа, тъй като дори при термична обработка тя успява „да скрие” токсини от средствата за дезинфекция на месото, на които то е подлагано преди продажба, а също антибиотиците, с които е обилно третирано, за да расте по-бързо в птицекомбинатите.

Вредните бактерии мигрират, когато го обработваме сурово дори у дома. При това го правят светкавично. Те се местят по приборите – затова използвайте няколко ножа, няколко дъски, няколко чинии и/или тави. „Бягат” в хладилника и камерата. Шават по шкафовете. Дори да го измием обилно, да го държим накиснато, ще махнем бактериите, които са останали по повърхността му, но токсините ще си останат „скрити”. Заплахата от салмонелата също остава.

Какъв е лайфхакът – начинът да се справим с голямата част от проблема? Много е прост. Първата ни работа е под обилна струя вода да извадим пилето от опаковката му и да махнем тутакси кожата, която крие толкова опасности за нашето здраве и да я изхвърлим веднага в боклука, без дори за секунда да я задържаме в някой съд или другаде на място или в предмет, който ползваме в ежедневието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени