FACEBOOK

Защо е полезна горчицата?

Какво да правим с времето в карантина

Горчицата е сред най-популярните подправки или добавки към храната. Оказва се, че според последните изследвания на учените, тя е и полезна, за разлика от продукти, които обикновено вървят в нейната компания като кетчупа. На нея сме посветили и днешния ни лайфхак.

Горчицата е най-полезна за храносмилателната система. Това я прави чудесна съставка за марината. Тя усилва положителния ефект на слюноотделянето за по-лесно усвояване на храната. Което е особено важно, тъй като най-често върви с храни, които е желателно, ако не можем да спрем, поне да ограничим в менюто си като печени и пържени колбаси от всякакъв вид.

Истинската горчица, като лют продукт, има своята важна антисептична функция, която е особено важна в момента на пандемия.

Онова, което е важно, е да избираме онази, която е правена с натурален, а не с изкуствен оцет. Синтетичният се прави от нефтопродукти, не от растения. Сега на мода е оцетът с шампанско - френска вариация на тема винен оцет.

Натуралният оцет е с практически безкраен срок на годност. Трябва да гледаме етикета в магазина, за да сме сигурни, че няма консерванти, от които качественият няма нужда, че няма повишено съдържание на сол и влага.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени