FACEBOOK

Кметът на Кюстендил в открита дискусия на форум на Еразъм

Кметът на Кюстендил Петър Паунов стана първият представител на властта, който се включи в маратона от дискусии: Дигитализацията: диалог с национабните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи, организиран от сдружение Екопрограма и съфинансиран от програмата Еразъм + на Европейският съюз.

В читалище Братство в самия център до знаменитата художествена галерия на града, където е подредена най-голямата колекция на неговия символ – Майстора, той откри и се включи в големия разговор за това как дигиталните технологии помагат за реализацията на младите хора, за да могат те да останат в родното си място, да не мигрират в столицата, като не губят достъпа си до култура, образование и шансове за бизнес. Включително в новите професии, които тепърва се създават чрез общуването и стрийминга в социалните мрежи и интернет. Сред пристътващите имаше и младежи в неравностойно социално или здравословно положение на възраст от 15 до 29 години, за които дигитализацията дава огромни шансове за преодоляване на различията с връстниците им и за равен старт в образованието, професията и бизнеса.

Бяхо поставени проблеми пред образованието и възможностите за работа в града и начините на решаването им в конкретен план от местните институции и лидери. За това помогна и участието в дискусията на ресорния заместник-кмет Светослав Василев, на директора на дирекцията за образование, култура, младежки дейности и спорт Нели Петкова, на младежкия работник и завеждащ сектора за младежки дейности, проекти и политики в община Кюстендил Стоян Стоянов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени