FACEBOOK

Насърчават културното предприемачество чрез проект по програма Еразъм

Насърчаване на културното предприемачество и активното участие на младежта в културния живот на страната са главните цели на сдружение Духовно огледало, което спечели финансиране по третата ключова дейност на програма Еразъм+.

Тази дейност на програмата има за цел да улесни модернизацията на системите за образование и обучение, чрез изграждане на политическо сътрудничество между държавите-членки.

Проектът Изкуството като инструмент за културна интеграция и диалог на сдружение Духовно огледало успя да спечели субсидия от програмата Еразъм+ в размер на 35 200 евро.

Организацията Духовно огледало се стреми да се превърне в посредник между общинските администрации и училища по култура в страната (Националното музикално училище и Националното училище за танцово изкуство и други).

Едно от събитията, които ще организира сдружението с одобреното финансиране по програмата Еразъм+ е провеждането на специална творческа работилница с идеи в Пловдив от 8 до 11 юни.

През този период къщата на Златю Бояджиев, намираща се в стария град ще се превърне в дом на младите хора, занимаващи се с култура. Пред къщата пък ще бъдат направени специални творчески ателиета, където младежите ще могат да показват своите произведения.

По време на събитието в Пловдив ще бъдат проведени и специализирани лекции от експерти в областта на културното предприемачество. Главната цел на тези лекции, а и на самия проект на Духовно огледало, е да бъдат илюстрирани иновативни модели на заетост и самозаетост.

Другото основно събитие, което ще бъде проведено в рамките на одобрения проект по програма Еразъм+ на сдружението ще се състои между 30 август и 4 септември, в рамките на Празниците на изкуствата Аполония.

По време на фестивала ще бъдат открити в Созопол специални творчески работилници с идеи, където младите ще могат да представят своите произведения и таланти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени