FACEBOOK

БЛОК ВЪРХУ БЛОКА НА ЛИЛИ НА КОХУЖ ПЛАНИНА


Кожух или Кожуф(в) планина е името на две възвишения – едното е в нашата Пиринска Македония между Сандански и Петрич и е бело вулкан, а другото е между БЮРМакедония и Гърция, пак в наши земи. Двете заедно са дали име на една от най-престижните улици в Лозенец под хотел Маринела. Сложно меандриращата пряка, която излиза на недоремонтираната ул. Богатица завършва с уникален строеж.

Той е върху съседния блок, наричан още блокът на Лили Иванова. Защо? По времето на Софиянски певицата взема за нищожните малко над 30 000 лв. от Софийски имоти апартамент над 100 кв.м в чисто новата тогава кооперация уж да прави своя частна детска школа. В крайна сметка организира там офис, а в най-удобния момент продава с печалба в пъти апартамента. На недостатъчна дистанция от него в момента се строи друга сграда, буквално върху блока на Лили.

На всичко отгоре тя заема място, където години наред беше така да се каже зелена (както повечето такива в града ни – по-скоро прашно-кална) площ. Иначе от другата страна скъпарският ъгъл на Кожух планина и Богатица е оформен като площадче в италиански стил с каменни алейки и бъдеща зеленина. Стил, изящество, лукс.

Етикети:болк

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени