FACEBOOK

1-ви киноекип в Космоса изстрелват на обед руснаците

По обед българско време от Байконур, откъдето беше изстрелян първия човек в Космоса Юрий Гагарин преди 60 години, в извънземното пространтство ще полети и първият киноекип. Проектът е общ на руската космическа програма и Първи канал на московската телевизия и е с името "Вызов" или Предизвикателство.

Актрисата Юлия Пересилд, която спечели най-смелия кастинг в историята на киното и телевизията, ще изпълнява главната роля в първия космически филм. Заедно с нея лети и режисьорът Клим Шипенко. Те са минали едва 4-месечна подготовка в Звездното градче. Космическият кораб ще бъде управляван от героя на Русия Антон Шкаплеров. Космонавтът ще има роля в продукцията, като ще играе себе си на екрана. За първи път след Гагарин ще се лети без борден инженер. За да бъдат изстреляни в 5 часа сутринта казахстанско време, екипажът си легна в 5 следобед и бе събуден в 3 след полунощ. Преди това той имаше посещение на ракетата. В нея се влиза през вход, до който се стига със специален асансьор. На неговия десети етаж или 30 метра височина е разположен люкът за проникване в машината.

Главната идея е да се направи реклама на полетите на не-космонавти - редови хора, в Космоса. Така руската програма ще се опита да популяризира този тип туризъм, за да не изпуска инициативата в конкуренция с фирмите на американския милиардер Безос и колегата ми Мъск.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени