FACEBOOK

Криптоимперия, която си работи, дете от сурогатна майка, опасна близост с манекенка: Разкритията за Ружа Игнатова – престъпник №2 в света според ФБР, в книгата на Е.Минчев

Встрани от забавната светска част за вечери с принцове и принцеси, пиене на шампанско и Негрони в лондонския Риц, берлинския Адлон и купения от нея легендарен Руски клуб в София, както и Том Джоунс като подарък за рождения ден, книгата на Евгени Минчев Ружа Игнатова – измамница или жертва, чиято премиера бе в сряда вечер в Театро, повдига няколко наистина много любопитни теми.

В нейния край авторът разказва за своя среща на площад Славейков в София с „високопоставен финансов служител” на криптоимперията за 5 млрд.долара по оценки на международната преса, която българката въртеше. Та въпросният служител, намерил се току пред входа на сградата на OneCoin – OneLife разказва пред пиара на изчезналата вдън земя още преди 5 г. бизнесдама: „А, работим си”.

Той дава и сериозна оценка на имотите й в България, която може да се прочете в книгата. А ние се питаме кой ли ги поддържа през 5-те години след изчезването й, понеже те са в прекрасно състояние. Интересно е и на кого е платил новият собственик на нейното имение край Созопол, за което лордът също прави подробно описание от първа ръка. Как някой продава нещо, докато го няма и не може да бъде намерен?

Авторът засяга темата за созополското имение и яхтата Давина за 15 млн.евро на Игнатова, кръстена на нейната дъщеря. Която по негова информация е износена от сурогатна майка – вероятно Ружа, заета с правенето на милиарди не е имала времето, което да отдели на сбъдването на най-голямата си мечта. И, в свой стил, е решила да си я купи с пари.

Неизвестна остава неназованата от Минчев манекенка, явно достатъчно известна, която през цялото време на неговото познанство с Игнатова е била толкова плътно до нея, че той имал подозрения дали двете с милиардерката нямат някаква по-особена връзка. Независимо от брака й с представения в книгата като невзрачен и безгласен  Бьорн Щрел. Който поради това беше и арестуван през юли 2022 г., близо петилетка след изчезването на Ружа. Това стана броени дни след поставянето й под номер 2 в листата на ФБР за най-издирваните престъпници в света.

Минчев има интересни наблюдения върху най-горещата тема, дискутирана през последния месец в световните медии – жива ли е или е убита Ружа Игнатова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени