FACEBOOK

Като Даяна, и Людмила Живкова с мистериозна катастрофа и още по-тайнствен инцидент по пътя към болницата

След дни ще се навършат 80 години от рождението на Людмила Живкова - принцесата на соца, дъщерята на "първия партиен и държавен ръководител" Тодор Живков, министър на културата на България, член на Политбюро на ЦК на БКП. Също след броени дни ще станат и 41 години от нейната тайнствена смърт. Тя е само финалът на поредица от загадъчни обстоятелства около нея, които ще опишем. А още по-невероятното е колко много обстоятелствата приличат на историята с Лейди Даяна.

На 12 ноември 1973 г. правителственият Мерцедес на УБО, днес НСО, който вози Людмила Живкова се движи по Околовръстния път - тогава просто и слабо натоварено трасе с по една лента в посока, се блъска с Москвич, изпреварващ камион ЗиЛ. При соца никой не би си позволил дори да си помисли да застане на пътя на такава машина, особено виждайки я отдалеч - колите се отстраняваха от асфалта и спираха край пътя, когато шофьорите зърваха отдалеч някой от малкото налични тогава немски автомобили, наричани "персонални" на 20-те най-овластени хора в държавата. Сцената твърде много напомня катастрофата, която е инсценирана, за да отстрани от битката за властта в Кремъл шефа на Беларуската компартия, устремен към оглавяването на тогавашния СССР няколко години по-късно.

А на катастрофата с лейди Даяна автодрамата на Людмила Живкова напомня по друго обстоятелство. Дошлата да я вземе линейка от Правителствена болница се бави изключително много и допълнително застрашава живота на тежко ранената принцеса. Докато в случая с Ди това убива пострадалата, Людмила Живкова успява да преживее не само забавянето на линейката, но и мистериозната катастрофа със самия медицински автомобил. Най-зашеметяващото е, че тогава в София движението е несравнимо по-спокойно от днешното, а линейките на Правителствена - също Мерцедеси, карат останалите участници в движението да се отстраняват сами по пътя им.

Ако една катастрофа може и да е случайност, макар да изглежда невероятно на фона на онова време, то две катастрофи с принцесата на соца вече трудно могат да минат за съвпадение.
Съпругът на Живкова - Иван Славков, си спомня: "Още се чудя как оживя след катастрофата през 1973 г. Като я видях в болницата, едва я разпознах. Беше смляна като кайма. Ужас! Ударила се беше в предното стъкло на колата и имаше силно мозъчно сътресение. След това й забраниха да пътува изобщо, а тя на третия месец рипна да оправя България".

Според пророчицата Ванга, с която Людмила другарува, тя е получила от удара прозрение и е осъзнала своята дарба. Също като петричката гадателка 

придобила специални способности, определяни от нея като "духовно зрение". Това и кара Живкова да пътува до Индия, да се запознае с йоги, екстрасенски и техните духовни и физически практики, да ги донесе в България и да запали интерес към езотериката в рязко противоречие с правилата на соца, което пък докарва проблеми с руското ръководство не само за нея, но и за баща й, който въпреки всичко подкрепя курса на отваряне към европейската и към световната култура на затворената България, инициативите й за създаването на Световната асамблея Знаме на мира, от която имаме и материално наследство - Монументът Камбаните, по ирония на съдбата намиращ се недалеч от мястото на катастрофата й край Околовръстния път, както и Националният дворец на културата.

Лечението след катастрофата среща Людмила Живкова и с друг духовен водач Петър Димков, когото тя прави популярен и спасява от гоненията на ДС, също както е направила с Ванга, като легализира и Бялото братство и учението на Дънов, на когото Димков е сред последователите. Оказва се, че черепът и зрението на Живкова са силно увредени и традиционната медицина е отчаяна пред това предизвикателство.

Катастрофата - на принципа "всяко зло за добро", обаче води до духовна метаморфоза на Людмила, както и се явява импулс за всички смели реформи и идеи, които тя прокарва в следващите 7 и половина години до края на своя едва 39-годишен живот. Именно с това се обяснява и неизяснената до момента нейна смърт във ваната на правителствената Вила Калина в Бояна, когато е намерена безжизнена в банята и до момента се спори естествена ли е кончината или е предизвикана.

Тя е носела тюркоазен пръстен. Според приближения до нея писател Любомир Левчев, който й е и първи заместник-министър на културата, той има свойството да променя цвета си, ако човекът е отровен. Пръстенът на принцесата на соца бил побелял, свидетелства очевидецът.

Какво оставя като наследство Людмила Живкова, освен НДК и Монумента знаме на мира, четете в следващия брой.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени