FACEBOOK

Кралицата сама със сълзите си на погребението на принц Филип

Свързани новини

Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора почина миналата седмица на 99-годишна възраст. Заради пандемията той бе изпратен в тесен семеен кръг, само четири дни преди рождения ден на кралицата, която навършва 95 години на 21 април. Кралицата бе заснета да седи сама в параклиса Сейнт Джордж, избърсвайки сълзите си, докато придружаваше ковчега на Филип.  Принц Чарлз бе облян в сълзи, докато той и неговите братя и сестри следваха ковчега в църквата. Враждуващите братя принц Уилям и принц Хари се видяха за първи път от Megxit миналата година. Те не говореха зад ковчега, но бяха видени да се усмихват и да си бъбрят, докато се връщаха към замъка, съобщава ДейлиМейл.  Филип бе откаран с Ленд Роувър, по негов дизайн, на церемония със 700 души въоръжен персонал. Церемонията бе наречена едно от най-емоционалните държавни събития в историята. 

 

 

 

Децата на покойника - принц Чарлз, принц Андрю, принц Едуард и принцеса Ана, заедно с внуците принц Уилям, принц Хари и синът на принцеса Ана - Питър Филипс, следваха катафалката в процесията до параклиса Сейнт Джордж.

ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Кралица Елизабет се придвижи с лимузина, която също беше част от траурната процесия.

  


Всички присъстващи носеха защитни маски и спазваха социална дистанция. Нито един от опечалените не носеше военна униформа. Това решение на самата кралица мнозина разчитат като жест към принц Хари, който вече няма право да облича униформа заради отказа му да изпълнява задълженията си като член на британското кралско семейство.

Първоначално тялото на принца ще бъде положено в кралската галерия, където са погребани и други монарси. След като кралица Елизабет Втора си отиде от този свят, тленните останки на Филип ще бъдат преместени в галерията с нейното семейство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени