FACEBOOK

CocaCola, BILLA, Microsoft ни учат как да правим кабинет, що за наглост?

Официалният пиар на CocaCola, BILLA, Microsoft странно защо се оказа тв застъпник коалицията ПП-ДБ да брани нейните тези защо не трябва да има редовно правителство в България в Панорама. Вината не е на БНТ, тя пита централите, оттам й дават говорители. Ще направим и важното уточнение, че спецпратеникът на Доброто е и официален пиар на Vivacom, свързвана с руската санкционна още от 2014 г. банка ВТБ и сътрудничество с ДПС.

В чието правителство „Орешарски”, срещу което и демократичната общност, и ГЕРБ протестираха, сегашният представител и консултант на ПП-ДБ беше началник на кабинета на вицепремиер. Прости факти. Както и друг исторически момент: след успеха на протестите, сегашните играчи, които не можели да намерят път един към друг Да, Бг, ДСБ и ГЕРБ направиха кабинет. Пък бяха същите хора със същите лидери...

Сега за битността на „комуникационен специалист”, както беше представен пратеникът на ПП-ДБ и консултант на водещата от партиите в коалицията за втори поредни ИЗГУБЕНИ избори.

Първото впечатление, понеже комуникацията по тв е над 80% невербална, е просто: когато човек носи старомодно сако, се налага да сяда върху долния му край, за да не се гърчи в раменете, както се получи в Панорама на големия експерт, а да стои право. Това е А и Б на явяването пред камера. А той допуска тази грешка за пореден път. Невероятно е човек, който учи другите как да се държат в медиите, причинява на себе си да изглежда неугледно и антипиарски. Когато решението е толкова просто и толкова отдавна световно известно.

Второто впечатление: българският език има своите правила. Те са задължителни за всички, особено пък за хора, които имат каквито и да било претенции. Няма думи като „говоримЕ” – има „говорим”, няма „стигнемЕ” – има „стигнем”, а повтаряемостта на използването на грешните варианти, каквото наблюдавахме от пратеника на „умните и красивите” говори за липси по отношение на елементарната грамотност. Няма и дума „излезНаха” – казва се „излязоха”.

Ако такива са ни комуникационните експерти, да закриваме бизнесите и партиите, на които те дават съвети, защото обричат нацията ни на неграмотност. И нещо повече – от екрана проповядват тази неграмотност, което е немислимо.

Още по-тежко и даже непростимо е, ако някой се представя за комуникатор и дори просто за грамотен човек, да използва несъществуващи, не просто погрешно употребени думи. В случая с пратеника на Доброто Аламанов става въпрос за „неслучване”. Такава дума няма.

Полуграмотността, насаждана с всички възможни претенции открай време от разградската медийна група, известна с флагмана си Капитал, нанесе тази щета на българския език, а кой знае защо се позволява това да се лее безкритично и в ефира...

Ако някой действително е, а не само се представя за комуникационен експерт, той не може да си позволи никое от изброените неща.
А клиентите му нека се засрамят! Има защо.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени