FACEBOOK

Доброто няма да се разцепи: Асен Василев

“Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще бъде Възраждане”, заяви пред Nova съпредседателят на Промяната Асен Василев. Доброто няма да подкрепи правителство на партията на Бойко Борисов “под никаква форма”, уточни той.

Ако се стигне до втория мандат вторите са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят кабинет. "Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят", каза Василев.

"Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение", отговори той на въпрос ще се разцепи ли коалицията на Доброто. "Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване. Видя се, че заради събирането ни - около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20% . Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта. България беше на пети избори", допълни той.

"Г-н Николай Събев има правото да призовава за всякакви оставки. Като стане член на партията, ще има и възможност да я поиска официално", заяви още Василев, в коментар за апела на бившия транспортен министър в кабинета Петков-Нинова.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени