FACEBOOK

6 млн. за 6 месеца лапнаха Кадиеви от обществени поръчки

Повече от половината пари са от държавната Национална компания железопътна инфраструктура и други контролирани от ГЕРБ

6 милиона лева за 6 месеца от обществени поръчки е взела съпругата на депутата и кандидат-кмет на София Георги Кадиев. Без да е енергетик, но с мощното рамо на кръга на Румен Овчаров, към който принадлежи съпругът й Соня Николова – Кадиева и нейните фирми за търговия с ток гребат яко от парите на дънокаплатците.

Най-тлъсто е захлебването на фамилията от държавната Национална компания за железопътна инфраструктура. За да има договор там, хеле пък такъв за 2 951 200 лв. без ДДС или без малко 3,6 млн. лв., един фирмаджия трябва да има връзки на ниво над министър от ГЕРБ. До управляващата партия са близки и останалите възложители на щедри поръчки за фирмите на Кадиева – Община Бургас, Комисията по досиетата, ВиК, уточнява 168 часа. Договорите спешно са сключени от ноември 2014 г. до април т.г.

Така загриженият за бедните и болните софиянци „ляв” кандидат от прованса се шири в луксозни къщи и апартаменти и плаща на децата си супер такси за частни учебни заведения по света и у нас. На печелившите – честито!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени