FACEBOOK

5 г. неразкрито убийството на собственика на Агресия, съсед на Домусчиев, последвало обърнат от САЩ кораб

Въпреки обещанията за разнищване "до 2-3 дни" на убийството на собственика на Агресия Александър Антов от страна на премиера и другите тогавашни и сегашни властници в България, то все още остава неразкрито. Реално липсва всякакъв мотив - икономически, личен или друг, модният бос, обличащ тогава елита, включително кабинета и ръководството на ГЕРБ, да бъде елиминиран.

Какво означава това?

Възможно ли е мишената да е била объркана от килъра?
Написаното остава, а тогава излезе интересната подробност, че съсед на Антов по къща е бил шефът на КРИБ Кирил Домусчиев.

Допълнително масло в огъня наля самият той, като 4 дни след атентата пусна като шеф на бизнесорганизацията, декларация срещу тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова, вицепремиер в кабинета Борисов 2 и сегашен посланик в Израел. Тя бе поела ведомството само месец и половина по-рано, така че ругатните по нея публично изглеждаха доста пресилени. Медиите бяха шашнати от острия стил на текста, в който между другото се казва: "Нормално е ние да се обръщаме към министъра и всички органи, които по някакъв начин биха повлияли или променили статуквото. Факт е, че постоянно има показни разстрели, отвличания, кражби и грабежи и това нещо трябва да спре".

Според източници от най-високо равнище в Министерския съвет, на пост тогава и сега, истинската причина Домусчиев да бъде толкова бесен на Бъчварова, а това ясно личи по тона на декларацията и заплахите в целия текст, е невъзможността на вицепремиера да "покрие" инцидент с "обръщане" на български кораб, устремил се към Новия свят, което били направили САЩ. Мисия невъзможна, защото как български министър би могъл да нареди каквото и да било на щатските тайни служби!

С какъв специфичен товар е бил пълен не е трудо да се досетим, като имаме предвид какво произвеждат заводите на Домусчиеви. Не е ясно и какво точно се е случило с плавателния съд и неговата стока. Това, което е проследимо след инцидента е, че всички основни дружества от империята на Домусчиеви - от заводите за субстанции до българския флот, са собственост на американски дружества. Сигурно е случайно, разбира се.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени