FACEBOOK

13 ст. вместо 2,20 лв./кубик вземали министрите Нено и Аврамова от Стомана за водата на Перник: 17 пъти!!! разлика

Продължавайки да утвърждава графиците за подаване на вода за промишлени нужди, Нено Димов, освен другото е нанесъл огромна загуба на държавата - това твърди прокуратурата на днешната мярка за неотклонение на бившия министър пред Апелативния спецсъд.

Прокуратурата вади документи с неговия едноличен подпис (под графиците за водоползване) водата от яз. Студена е продавана на Стомана индъстри и ТЕЦ-Перник по 0,13 лв за кубик, докато за гражданите по същото време тя е била по 2 лв. за кубик. Проверка на 19 минути показа, че всъщност водата се продава за 2,20 лв. Разликата е 17 пъти! Така обвинителите ще опитат да докажат деянието безстопанственост.

Обвинителите подчертаха, че е засегнат интересът на над 97 000 души – жители на Перник и на общината. Не е ясно защо още не е привлечена като обвиняема и министър Петя Аврамова – принципал на фалиралото ВиК в Перник, което е било така щедро към Стомана.

Напомняме, че още при правителството Борисов 1, през 2012 г. тази очевидно любима на властта фирма, със съдействието на дружеството на Земеделското министерство Напоителни системи, нарязва и продава тръбите на своя язовир на промишлени нужди и започва да „пие“ яз. Студена. По онова време и Напоителни системи не плащаше заплати на служителите си, както сега също държавното ВиК – Перник.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени