FACEBOOK

1 г. и нищо за опожаряването в дома на основателя на 19 минути

На 14 март се навършва 1 година от умишленото запалване на вратата на дома на съоснователя на 19 минути Борис Ангелов. За това време МВР не направи абсолютно нищо: не намери нито извършителя, нито поръчителя, дори и до хипотеза за тях не достигна, не си направи и никакъв труд.

Когато избухна пожарът, който можеше да отнеме и живот, ако по време на палежа вратата беше отворена, министър на вътрешните работи беше Бойко Рашков от Продължаваме промяната. Смени го Иван Демерджиев като служебен във втори такъв кабинет.

Даже интересът на президента на Републиката Румен Радев към случая – в цивилизована държава такива престъпления не се случват, защото не биват допускани, а ако се случат, биват разкривани възможно най-бързо, не накара разследващите органи да се размърдат.

Единственото, което се установи е, че умишленият палеж е станал с помощта на нафта, с която е напоена изтривалката пред вратата. Странно, но нито десетките камери във входа и в затворения комплекс, където е извършено злодеянието, нито претендираните от полицията разпити на живата охрана са помогнали на родната полиция, дето уж ни пази, да си свърши работата. То и не би било възможно за отделения час на местопрестъплението в късната понеделнишка вечер на 14 май 2022 г.
Искали са хората да разследват, ала не са имали желание и това е повече от ясно.
Защо ли? Ами, защото вероятно биха уличили като поръчител човек, който спонсорира различни политически кампании например...

Не беше разследвана подадена от жертвата логична и възможна версия за поръчителя, въпреки уликите – включително и писмени, за оказван върху журналиста системен натиск както чрез посредници, така дори и чрез ангажиране на представители на правозащитни органи в несвойствени за тях деяния. Всичко това във връзка с непосредствената му журналистическа работа.

Истината обаче винаги излиза наяве и то в най-неподходящия за виновните момент, както е писано:

"Защото няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве. И тъй, внимавайте как слушате: понеже, който има, ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и това, което мисли, че има.“

Лука 8:17-18 НП


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени