FACEBOOK

Подпалиха вратата на дома на основателя на 19 минути

Около 21 часа на 14 март неизвестен атакува и подпали вратата на жилището на основателя на 19 минути Борис Ангелов. Ако не беше своевременната помощ на съседите по апартамент, той щеше да изгори заедно с квартирата.

Интересните обстоятелства са няколко.

На първо място действието се развива в затворен комплекс с охрана. Тоест, наложила се е организация.


На второ място престъплението е извършено с изключителна скорост, защото злосторникът не е видян от никого, докато се е качвал, заливал е вратата и я е палил, а после е слизал, което е отнело време. И е бил достатъчно ловък при това да се покрие от камерите.


На трето място прокуратурата и Главната дирекция Национална полиция би трябвало все още да разследват предишни заплахи и натиск от декември  срещу Ангелов, особено докладвания от охраната на комплекса интерес на неизвестно засега лице дали той живее на същия адрес.

Любопитно е, че тогава събитията съвпаднаха с разследване на 19 минути за наддаването дали или не Бойко Рашков да остане на поста си като вътрешен министър в редовното правителство.

На четвърто място разследванията на 19 минути от последния месец около разкритията за горите, за които получихме предупреждение от името на зам.-министър,  цитираните от нас разследвания на други колеги като журналистите от Биволъ за горивата от резерва и поръчката на Държавен фонд Земеделие, последните разкрития на Мая Манолова за 1,1 млрд.лв., които ще бъдат разпределени еднолично в земеделието по схемата Автомагистрали, които само ние цитирахме, са важна информация за размишление.

Още повече, последното съвпадна по ден на публикуване с нападението срещу Ангелов. Което може да е случайно, може и да не е.

Силно се надяваме правоохранителните органи да намерят не само извършителя, но и поръчителите на престъплението.

Ние също ще вземем мерки. Никой не е забравен и нищо не е забравено.

А злото е бумеранг – връща се при този, който го хвърля.

Особено във време на пости, когато дори гневът е непростим грях, камо ли престъпления като извършеното.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени