FACEBOOK

Шефът на Pfizer още не се е ваксинирал, не искал да прережда опашката

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла все още не си е инжектирал ваксината срещу Ковид на своята компания, заявявайки, че той и други ръководители няма да пререждат опашката, тъй като американските служители полагат огромни усилия за разпространение на ваксината в цялата страна, съобщава NBC.com.

Ваксината, която Файзер разработена в партньорство с базираната в Германия BioNTech, е първата одобрена за спешна употреба в САЩ за предотвратяване на Covid-19. В петък Администрацията по храните и лекарствата разреши ваксината да се използва при хора на 16 и повече години, а Центровете за контрол и превенция на заболяванията в неделя официално препоръчаха нейната употреба.

Налични са обаче ограничени дози и заради това Център за контрол и превенция на заболяванията препоръчва на държавите да дадат приоритет на здравните работници и хронично болните за първоначалните дози.

Докато компанията на Бурла разработи ваксината, той самият не е здравен работник от първа линия. Той каза, че също е на 59 години и е в сравнително добро здраве, така че не е напълно подходящо той да получава ваксината преди други хора, които се нуждаят повече от нея. Ако той се ваксинира пред камера, по думите му, това може да помогне за повишаване на желанието на обществеността да се ваксинира, цитирайки вътрешните изследвания на Pfizer. Но той подчерта, че „никой от ръководителите и членовете на борда няма да прередят останалите“.

Бурла също така призова американците да „се доверят на науката“ и насърчи хората да се ваксинират, когато е подходящо, въз основа на възрастта и професията им.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени