FACEBOOK

„Хакерът” на БГ пощи да не е уволнен човек на Нинова – кандидат за шеф на Инспекцията по труда?

Близките за старата власт медии непрекъснато намекват, а писмо от големи фирми в транспортния сектор направо потърси връзка между частния бизнес, основан от транспортния министър и хаоса в Български пощи от дните преди Великден до днес. Но може да се окаже, че кучето е заровено на съвсем различно място...

Любомир Черногорски, виден столичен социалист, е кандидат за шеф на Инспекцията по труда. Това е институция в ресора на Корнелия Нинова като вицепремиер.

И би могла да бъде много важен и ефективен инструмент за извиване на ръцете на бизнеса, ако някой пожелае да го прави, тъй като при една проверка дори и в най-прозрачната фирма в света, един проверяващ може да намери или да се направи, че е намерил „чудовищни” нередности, особено, ако се постарае да насъска медиите, чиито мисирки напоследък тотално се отказаха да задават логичните въпроси.

Особено в момент, когато работодателските организации започнаха да надигат глава по различни теми и да се изправят заедно със синдикатите срещу правителството.

Черногорски обаче има един проблем и той е отстраняването му като директор на дирекция УПТД в Български пощи. Тя се занимава в това число с киберсигурността и личните данни в държавното дружество.

А именно заради тези работи и „бъгването” им според кабинета за първи път от 77 години се забавиха пенсии и великденски добавки на сериозна част от възрастните хора у нас.

Проблемът, вероятно по случайност, възниква малко след напускането на Черногорски.

Правителството обвини „рускикте хакери” за нулевия капацитет на Български пощи, но дали е възможно да им приписват чужда мощ?

Ако изобщо който и да било „хакер”, а не липсата на пари, е довела до проблема с парите на пенсионерите.

Интересно е, че за новия шеф на Бг пощи се говори, че също бил предложение на вицепремиера Нинова. Интересното е, че не тя е ресорна по темата, която беше прехвърлена от министъра на транспорта на вицепремиера по стратегическо управление от ПП.

Тя и досега не е отговорила на писмото на 19 минути – единственият несубсидиран вестник в страната, защо въпреки незаконната по евронормите държавна помощ, въпреки заплахата от санкции срещу България, които ще плаща всеки от нас, продължават да бъдат финансирани с милиони от хазната хартиените издания на старата власт. И така вече година след падането й.

Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени