FACEBOOK

Тройно повече отчетени от реално ваксинирани във Враца: Официална лъжа

Скандална справка на РЗИ наду с 3 от 5 хил. броя на битите инжекции

Здравните власти въртят внушителни манипулации със статистиката около имунизацията срещу коронавирус, разкри журналистическа проверка на Зов нюз. От медията са изпратили запитване до РЗИ-Враца за броя на битите ваксини в областта, а отговорът се оказа странен отчет с повече от двойно разминаване в цифрите.

Според официалните данни общо 5506 души са с бити препарати срещу К19 в града и областта. Когато се погледнат обаче числата по брой дози в същия документ, сметката е наполовина: с една са ваксинирани 1795 души, а 709 души са със завършена имунизация (приложени са и 2-те дози от ваксината). т.е инжекция е поставена на 2504 души. Тук веднага се откроява очевидно разминаване в сметките на местната Здравна инспекция.

Ако двете категории се броят отделно (имунизирани с една и две дози, съответно), то разликата между 5506 и 2504 е равна на 3002 души. Щом всички имунизирани влизат в категория “вече имунизирани с една доза”, то общият брой на имунизирани граждани следва да бъде 1795. В този случай разликата става дори по-голяма: 1795 от 5506  са 3711 души, т.е. повече от двойно.

Не е ясно къде изчезват над 3000 души, които са ваксинирани и дали изобщо съществуват в регистрите на имунизирани граждани.
От друга страна, това е пример само за отделно взета област. С голяма вероятност може да се предположи, че ситуацията е сходна и в другите области. Така цялата национална статистика, която и без друго е най-изоставащата в ЕС ще се окаже надута.

Зовнюз напомня, че още от началото на пандемията, а и останалите колеги се борят със съмнителните справки на Здравната инспекция, но този документ може би най-пълно доказва как работи една отделно взета държавна институция, каквато е РЗИ–Враца.

"Медите многократно са публикували и неверните отчети (по правило със занижение) на броя заразени, имало е и данни за контрола на карантираните, сведен до нула, както и за бездействието за прилагане на противоепидемичните мерки", пише сайтът.

Темата за ваксините е много актуална и ще бъде неприятна за министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, ако няма обяснение  за разминаването в бройката. Освен, ако МЗ не е наредило този модел на поведение,посочват от Зов нюз.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени